Jäta vahele
TOP 10 lauamängud 2022

TOP 10 lauamängud 2022

Tutvustame 2022. aasta TOP 10 enim müünud lauamängu! Need mängud olid meie klientide seas kõige populaarsemad lauamängud ja jõudsid seeläbi parimate nimekirja.

2022. aastal naasid lauamängude meistrivõistlused, Brain Games Publishing lükkas hoo sisse oma esimesele Kickstarteri mängule “Iron Forest”, korraldasime hulganisti mängude üritusi ning tutvustasime lauamängude hobi lugematul hulgal peredele, lastele ja täiskasvanutele. Möödunud aastal nägid ilmavalgust mitmed Brain Gamesi projektid ja eestikeelsed lauamängud. Millised olid aga 2022. aasta populaarseimad lauamängud?

10. AINULT ÜKS

Kümnendalt kohalt enim müüdud mängude seas leiab lõbusa seltskonnamängu „Ainult üks“. See on sõnaseletus ja sõnaarvamise mäng, kus kõik mängijad teevad koostööd, püüdes aidata kaasmängijal ära arvata müsteeriumsõna. 

Valige, kes teist asub esimesena sõna mõistatama. Sel mängijal tuleb tõmmata kaardipakist pimesi üks kaart ning öelda üks number. 

Valitud numbrile vastab kaardil üks sõna, mida teised mängijad püüavad sõbrale selgitada. 

Selleks kirjutavad nad tahvlile ühe sõna, mis seostub neile kaardil oleva sõnaga. Kui kõik on kirjutamise lõpetanud, avalikustavad sõnu kirjutanud mängijad need üksteisele. Kõik korduvad sõnad kõrvaldatakse mängust ja järele jäävad vaid kordumatud vihjed. 

Lauamäng Ainult Üks 2022a parimad lauamängud

9. CATAN

Kümne parima seast ei puudu ka maailmakuulis lauamäng "Catan". Selle mängus üritavad mängijad saada juhtivaks jõuks Catani saarel, ehitades külasid, linnu ja maanteid. Igal käigul veeretatakse täringuid, et määrata, milliseid ressursse saar toodab. Mängijad hangivad puitu, vilja, telliseid, lambaid või kive, et arendada oma tsivilisatsiooni ja koguda mängu võitmiseks punkte.

Lauamängu klassika, mille populaarsus ei rauge ning mis pakub mängurõõmu pikkadeks aastateks. "Catani" fännide seas leidub ka palju kuulsuseid üle maailma. Sellele põhimängule saad juurde soetada laiendi, millega suurendada mängijate arvu kui ka erinevaid temaatilisi laiendeid, mis toovad mängu sügavust juurde.

Catan lauamäng 2022a parimad lauamängud

8. What Do You Meme?

"What Do You Meme?" on TikToki sensatsioon, mis puges mänguhimuliste südametesse üle maailma. Seltskonnamäng, kus mängijad valivad kaartide seast erinevatele fotodele võimalikult hästi sobivaid humoorikaid tekste, et luua kõige naljakamaid meeme.

What do you meme lauamäng. 2022 a parimad lauamängud

7. 6.VÕTAB!

"6.võtab!" on alati hea valik neile, kes ei viitsi reeglite seletamisele liigselt aega kulutada. Mängi kahekesi või aja seltskond kümnepealiseks. Mõlemad äärmused sobivad sellele mängule imeliselt.

Püüa ära arvata, mida vastasmängijad mõtlevad ja ära pane oma kaarti ritta kuuendaks!

6.võtab kaardimäng. 2022a parimad lauamängud

6. EXIT: Mahajäetud metsamaja (EXIT SARI)

Täiesti põhjendatult leiab EXIT põgenemismängude sari aastast aastasse aina rohkem austajaid. EXIT eestikeelsete mängude sarjas on hetkel neli mängu "Mahajäetud metsamaja", "Salajane labor", "Vaarao hauakamber" ja "Surnud mees Idaekspressis". Neist populaarseim ning edetabelis kuuendal kohal oli esmatutvujatele sobivaima tasemega "Mahajäetud metsamaja". Samal raskusastmega on ka "Salajane labor". Ülejäänud kaks on pisut raskema tasemega ning kerkisid küll müügitabelis kõrgele, aga leidsid tee ostukorvi enamasti neil, kes juba mängusarjaga tuttavad on.

Mängus tuleb piiratud aja jooksul põgeneda mõnest paigast ning teha selle nimel teiste mängijatega koostööd. Ühe mõistatuse vastus viib teise mõistatuseni. Kui mõistatust ei õnnestu lahendada või jääd toppama, saab abi kolmest vihjekaardist: esimeselt leiad põgusaid, teiselt veidi täpsemaid vihjeid ning kolmandalt mõistatuse vastuse. Niisiis saavad mängijad ise valida, mil määral nad abi vajavad ja kasutada vastavalt kas ühte või mitut vihjekaarti.

EXIT põgenemistoa mängud. 2022a parimad lauamängud

5. OUTFOXED

Üks palavalt armastatumaid lastemänge on “Outfoxed”. Selles toredas mängus liigud sa vihjeid kogudes mööda mängulauda ning kasutad spetsiaalset asitõendikontrollijat, et kahtlusaluseid välistada. 

See on mõeldud lastele alates neljandast eluaastast, kuid seda on kahtlemata lõbus mängida kogu perel. Koostöömäng, mis tähendab, et keegi ei ole pettunud kui teisel mängijal hästi läheb. Mängijad võtavad endale kanadest detektiivide rolli, kes koguvad asitõendeid ja püüavad tabada kõikide rebaste seast tõelist pirukavarast. Kiirustage, sest maitsva küpsetisega rebane püüab põgeneda!

Outfoxed lauamäng. 2022a parim lauamäng lastele

4. SABOTEUR

Ülimalt populaarne seltskonnamäng "Saboteur", mis on juba aastaid mängijate lemmikuks. Kaardimäng täis võistlusvaimu ja ootamatuid üllatusi.

Te kehastute päkapikkudeks - kaevuriteks ja sabotöörideks. Kaevurid rajavad tunnelit stardikaardist lõpukaardini ja sabotöörid püüavad neid sel teekonnal takistada. Mängu käigus tekib rohkelt koomilisi situatsioone kui mängijad püüavad oma tegelikke plaane varjata ja veenda teisi oma heades kavatsustes.

Saadaval on lisaks mängulaiend "Saboteur 2" ning kahele mängijale mõeldud "Saboteur Duel" ja teistest pisut erinev lauamänguversioon "Saboteur Forest".

 Saboteur kaardimäng. 2022a parimad lauamängud

3. CARCASSONNE

Maailmakuulus lauamäng, kus mängijad võtavad virnast ruudukujulisi kaarditükke ja panevad nendest kokku maastikku, ehitades linnu, põlde, maanteid ja kloostreid. Iga tüki asetamise järel võib mängija kuulutada linna, maantee, kloostri või põllu enda omaks, asetades sellele mängunupu.

Reeglid on väga lihtsad. Iga käik koosneb neljast lihtsast tegevusest - 1. võta mänguruut, 2. aseta see lauale, 3. soovi korral aseta sellele ruudule oma mängunupp ja 4. kogu punkte. Mängu lõpus võidab kõige rohkem punkte kogunud mängija.

"Carcassonne" sobib kahele kuni viiele mängijale.

Mängule on rohkelt laiendeid, millega mängu veel sügavamaks ja põnevamaks teha. Eestikeelsete reeglitega on neist saadaval "Kõrtsid ja katedraalid", "Kaupmehed ja ehitusmeistrid" ning "Printsess ja draakon".

Lisaks on ka väikelastele mõeldud versioon "Carcassonne Junior", kus mängu põhimõte mänguruutudest mängulaua ehitamiseks säilib, aga mängunuppude asetamine ja punktide lugemine on lihtsustatud.
Carcassonne lauamäng. 2022a parimad lauamängud

2. THE MIND

Koostöömängud, mis lisaks põnevuse pakkumisele lisavad mängukäiku hulganisti segaduses pilke ja naeruturtsatusi, on "The Mind" ja selle keerulisem versioon "The Mind Extreme".

Mängu eesmärgiks on kaasmängijate tajumine ning selle taju põhjal numbrite lauale õiges järjekorras asetada. Sealjuures ei tohi nad omavahel sõnagi rääkida. Kelle käes on järgmisena kaardikuhja sobiv kaart? Mäng, milles selgub kui osavad mõttelugejad olete. Iga vooruga saadakse rohkem kaarte kätte ja üksteise mõtete lugemine, muutub aina raskemaks.

Kaardimängus "The Mind" laovad mängijad kaarte (numbrid 1-100) kasvavas järjekorras ühte kuhja.

"The Mind Extreme" keeratakse mängule vunki juurde ja ühe hunniku asemele on laual kaks hunnikut - üks kasvav teine kahanev (numbrid 1-50). Juurde lisanduvad ka pimesi laotavad voorud.

The Mind kaardimäng. 2022a parimad lauamängud

VÄÄRIVAD ÄRAMÄRKIMIST

Meie enim müüdud toodete hulgast leiab kohe kindlasti ka kogumiskaardimängud ja ülekaalukalt on hitiks "Pokémon" kaardid.

TOP 10 lauamängude nimekirjast jäid möödunud aastal napilt välja "Tiivulised", "Kvedlinburgi soolapuhujad", "MicroMacro: Krimilinn" ja "Clever".

2022 pariamd lauamängud

Kõikide suurte mängude seas on jätkuvalt ülimalt nõutud erinevad minimängud ja nuputamisvigurid. Populaarseimad nende hulgast on "Professor Puzzle""Mini Games Club" ja "Tikutoosimõistatus". Vahvad väikesed mõneeurosed erineva raskusastmega nuputamisvigurid ja mängud. 

Lisaks lauamängudele on meie valikus rohkelt erinevaid mängutarvikuidMuidugi on üks kõige populaarsemaid tooteid meie valikus kaardikiled. Lauamängusõbrad hoolivad oma mängudest ja soovivad nende värsket välimust säilitada ning kaitsa oma lauamängude kaarte nii pillatud jookide, rasvaste näppude kui muude õnnetute juhtumite eest. Seega kaartide kaitsekiled leiab meie TOP toodete seast aastast aastasse. Enimostetud on "Arcane Tinmen" standard ja medium suuruses kaitsekiled ning "Dragon Shield" läbipaistvad kaardikiled.

 

Milline lauamäng oli aga 2022. aasta enim ostetud ja ihaldatud mäng?

Selleks oli meie suureks üllatuseks mäng, mille edu seletab vana hea "lihtsuses peitub võlu". Vaid paar reeglit ning peotäis magneteid ja lõbus õhtu on garanteeritud...

1. KLUSTER

Nagu tõmbuv magnet lendas "Kluster" esimesele kohale. See on osavusmäng – tempokas ja lühikese mänguajaga, mugav kaasahaarata, uskumatult lõbus, kõigile kättesaadav ja täis strateegiat.

Uskumatult populaarne "Kluster" mäng ei kavatsenudki 2022. aastal hoogu maha võtta ja lendas täie hooga esikohale. Geniaalsus peitub mängu lihtsuses reeglid on ülimalt lihtsad ja selged: magnetid jaotatakse võrdselt mängijate vahel, kes omakorda peavad asetama ühe kivi nööriga piiratud alale. Esimene mängija, kes vabaneb oma magnetitest, võidab.

Vaata videost, kuidas "Kluster" mängitakse:

"Kluster" reeglid on nii lihtsad, et neid saab selgitada ka vaid piltidega:

Kluster lauamäng. 2022a parimad lauamängud

Need olid 2022. a populaarseimad mängud. Millised olid sinu lemmikud lauamängud möödunud aastal? Kas selles nimekirjas leidus ka sinu mänguriiulis peituvaid mänge?

Mõnusalt mängulist 2023. aastat. Aitäh, et mängid!

Eelmine Lauamängud kahekesi mängimiseks
Järgmine KINGIIDEED: loomasõpradele

Kommentaari

Moonika Korts-Lindus - mai 16, 2023

Carcassonne üks lemmikuimaid.

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli