Jäta vahele
Kingiideed: seltskonnamängud

Kingiideed: seltskonnamängud

Ainult üks

See on kerge ja lõbus lauamäng igaühele, kes oskab juba kirjutada. Lauas võib korraga istuda mitu erinevat generatsiooni ja saada nalja selle üle kui erinevalt põlvkonnad sõnu võivad mõista. Näiteks kes on teie jaoks Baruto? Mina ja mu väiksem õde mõtlesime kohe Naruto anime peale, nimelt on Boruto tema poeg. Õnneks päästis isa päeva ja kirjutas enda tahvlile sumomaadleja, mis aitas emal välja mõelda, kellega tegu. Aga millist tüüpi mäng on üldse „Ainult üks“Tegemist on kerge seltskonnamänguga, mille saab õpitud viie minutiga. Igaüks saab tahvli koos kustutatava markeriga. Valitakse alustav mängija, kes tõmbab kaardi, mis asetatakse tema ette. Seejärel peab arvaja ütlema numbri ühest viieni. Kõik vaatavad, mis tema valitud numbri juures kirjas on. Kui sõna selge, on aeg natuke ajusid ragistada ja panna kirja vihje, mis oleks piisavalt unikaalne. Kui kõik on vihje kirjutamisega hakkama saanud, on aeg võrrelda sõnu. Kõik peale arvaja vaatavad, mis on kirjutatud, ja kui mõni vihje on sama, peab selle eemaldama. Allesjäänud vihjete abil on nüüd arvajal vaja välja nuputada, mis sõnaga tegu on.

Ainult üks

Ainult üks

Codenames

See on mõnus seltskonnamäng, kus osalised saavad proovida salaagentide rolli. Mäng toimub kahes tiimis, mis koosnevad tiimijuhist ja mängijatest. Tiimijuhid näevad erilist kaarti, millele on kujutatud, milliseid sõnu peavad nad enda tiimi liikmetele selgitama. Selgitamisel nimetatakse üks number, mis näitab, mitu sõna on vaja ära arvata. Peidus sõnad võetakse kokku ühe omadussõnaga. Olge ettevaatlikud! Kui arvad kogemata ära vastase sõna või tsiviilsõna, pole hullu. Kui aga satud musta sõna peale, on voor läbi ja sinu tiim kaotanud.

Codenames

Codenames

Mimic Octopus

Kas sulle meeldiks vahest proovida näitleja rolli, siis on „Mimic Octopus selleks ideaalne mäng. Kõik mängijad saavad endale kaardi, millel on kirjeldatud iseloomu. Kui kõik on tutvunud enda rolliga, võite jätkata tavapärast vestlust, kuid püsige samal ajal enda rollis. Suure tõenäosusega on keegi sinu kaaslastest samasugune nagu sina. Kui tuvastad, et keegi ei aja kärbseid taga nagu sina, siis pead proovima sisse sulanduda, sest oled miimik-kaheksajalg. Kui tead, kes on sinuga samas rollis, või tead, kes on miimik-kaheksajalg, siis tõsta käsi üles ja anna sellest märku. Kui üle poolte mängijate on enda käe üles tõstnud, on aeg hääletada. See mäng on must have igasse seltskonda, kus oleks inimesi vaja rohkem omavahel suhtlema saada.

Mimic Octopus

Mimic Octopus

Black Stories

See on kergete reeglitega nuputamismäng, kus pead teada saama, kuidas sündmus juhtus. Ühel poolel on kirjas lühikirjeldus õnnetusest ja teisel pool täpne kirjeldus, mis tegelikult juhtus. Kergete “kas” küsimustega on nüüd vaja teada saada, millal, miks, kuidas ja kus õnnetus juhtus. Mäng on lihtne ja ei vaja ka palju ruumi, seega on seda mõnus mängida näiteks veini ja juustu kõrvale.

Black Stories

Black Stories

What Do You Meme

Milline oleks sinu reaktsioon, kui halloweenil sulle kommide asemel hoopis rosinaid antakse? „What Do You Meme“ on just see mäng, kus saad enda emotsioone näidata. Igaüks saab kätte meemid. Alustav mängija loeb ette esimese situatsiooni ning pärast seda mängivad kõik teised enda käest välja ühe meemi. Meemikaardid segatakse ära ja alustav mängija valib enda lemmiku. „What Do You Meme“ on sobilik mäng seltskonda, kus osatakse inglise keelt.

What Do You Meme

Saboteur sari

Oled sa kunagi käinud otsimas kulda või proovinud välja saada maa-alustest käikudest? „Saboteur“ mängus on sul see võimalus! Mängijad saavad endale rolli, millest mõned on head, osad aga töötavad teiste vastu. Kui sina oled juhuslikult saboteerija, pead sa teisi teelt kõrvale juhtima. Kusjuures, ei tohi enda rolli reeta. „Saboteur“ on kerge, lõbus ja huvitav seltskonnamäng. Erinevad versioonid annavad suurema võimaluse leida enda lemmik. Olgu see siis klassikaline „Saboteur“ või uusim „Saboteur: The Dark Cave“.

Saboteur

Saboteur

Spyfall 2

Nagu ka nimi ütleb, on tegemist spioonimänguga. Enamik mängijatest teab oma asukohta ja saab endale vastava rolli. Näiteks olete reisibussis ja sinu rolliks on giid. Üks mängija on aga spioon, kes asukohta ei tea. Kui kõik on enda rolli kätte saanud, on aeg küsimusteks. “Kas siin on külm?”, “Mis sul seljas on?”, “Kas siin on palju müra?”. Kui oled spioon, pead proovima vastata küsimustele kavalalt ja mitte reetma enda rolli. Kui tead asukohta, siis proovi vastata teistele piisavalt arusaadavalt, et nad teaks, et sa pole spioon. Mäng on igati naljakas ja sobilik seltskonda, kus on erinevas vanuses inimesi.

Spyfall 2

Spyfall 2

Cortex Disney

See mäng on ideaalne kõigile Disney fännidele. Mäng vajab häid reageerimisoskusi ja tähelepanelikkust. Leia üles, milline vari on õige. Vaata, millises alas on kõige rohkem dalmaatsia koeri. Mäng on hasarti tekitav ja piisavalt kerge ka pisematele, kes võivad tihti olla hoopiski kiiremad ja taibukamad kui täiskasvanud.

Cortex Disney

Dixit

See on lihtne, lõbus ja imekauni illustratsiooniga lauamäng, millest võib leida palju erinevaid detaile. Igas voorus peab üks mängijatest ütlema kirjeldava sõna ühe enda kaardi kohta ja asetama selle näoga allapoole lauale. Teised mängijad peavad samuti enda käest sobiva kaardi valima. Kui kõik on kaardi välja käidud, on aeg hääletada. Kõik ütlevad, milline kaart nendest on kõige sobivam. Kõige rohkem punkte kogunud mängija võidab.

Dixit: Odyssey

Eelmine Kingiideed: hubased õhtud kahele
Järgmine Kingiideed perele

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli