Jäta vahele
Kingiideed perele

Kingiideed perele

Oleme kokku pannud põnevad lauamängu kingiideed peredele, kuhu kuuluvad eri vanuses liikmed, et vahvat mängulusti jaguks kõigile!

Flamecraft

Flamecraft on imearmsate draakonitega lummav koguperemäng, kus teie eesmärgiks on maagilises väikelinnas saada parimaks tulehoidjaks. Selleks külastate poode, varute kaupa, loitsite ja täidate vahvate kuningdraakonite ülesandeid. Koos teiste mängijatega rajate linna erinevaid poode ja püüate kasvatada enda kuulsust draakoneid ja poodnikke abistades. Loitse lausudes meelitate draakoneid looma imelisi esemeid. Need fantastilised draakonid kutsuvad sind avastama müstilist maailma, sest kõik võivad loitsida!

Sellel mängul on teiste mängudega võrreldes mängulaua asemel hoopis mängumatt, mis on kokku rullitav. Draakonid üllatavad sind oma ainulaadsete illustratsioonide ja muhedate nimedega! See lõbus lastesõbralik mäng pakub rohkelt võimalusi koguda erinevaid kaupasid suuremas koguses, et muuta oma kogemus veelgi nauditavamaks. Flamecrafti mängides tunned, et võit ei olegi kõige olulisem, need draakonid sulatavad isegi kõige külmemad südamed!

Flamecraft

Flamecraft

Karakum

Karakum on kaardimäng, milles kehastate kaupmehi, kes peavad Karakumi kõrbest läbi pääsemiseks koguma erinevaid ressursse ning vahetama need kaamelikaartide vastu. Mängu võitmiseks tuleb moodustada kõige väärtuslikum karavan. See mäng sobib igas vanuses mängusõpradele, kuna reeglid on lihtsad ning need õpib väga ruttu selgeks. Mängida saavad ka nooremad lapsed, kes lugeda veel ei oska: kaartidel on kujutatud ainult pildid ja numbrid! Samuti võidab see mäng kõigi südamed, kuna kellelegi ei meeldi igavad ja hallid mängud, vaid ikka ilus värviline kujundus. Mäng on lõbus ja kiire ajaviide ning tore kingiidee tähtpäevadeks oma lähedastele ja sõpradele.

Karakum

Karakum

MicroMacro: Krimilinn

MicroMacro: Krimilinn kujutab endast tohutusuurt mustvalget linnaplaani, mis näitab mitme sündmuse toimumist eri ajahetkedel. See on uutmoodi detektiivimäng, mis pakub põnevust nii väikestele kui ka suurtele mänguritele. Mängus on 16 erinevat juhtumit, mis vajavad lahendamist. Igas mõistatuste ümbrikus on vihjed, mis aitavad kuriteo avastamisele ja üldpildi kokku panemisele kaasa. Võtke oma sõbrad ja pereliikmed kampa ning vedage näpuga järge, et edukalt välja selgitada kuriteo tagamaad, leida tõendeid ja mõista kurjategijad süüdi. See on üks lõbusamaid detektiivimänge, kus tuleb kasuks kõigi detektiivide teravast kullipilgust kui ka sherlockholmes’likust analüüsivõimest.

MicroMacro: Krimilinn

MicroMacro: Krimilinn

Carnival

Carnival on kiire ja vahva taktikaline kaardimäng, kus teie ülesandeks on aidata iseäralikel olenditel korraldada iga-aastast karnevali ja koguda enim punkte, mängides kaardid nutikalt kas karnevalivirna või kaasmängijate ette. Mängu alguses on igal mängijal käes mõned olendikaardid, mida saab kasutada kas pealtvaatajatena või karnevaliosalistena. Mängijad teenivad punkte pealtvaatajatega, kui karnevalivirnas on sama liiki olevusi mängija ees olevatest rohkem. Vastasel juhul lähevad punktid kaduma. Pealtnäha lihtne mäng on aga salakaval ja üles ehitatud mälule – sa pead mäletama, milliste väärtustega olendikaardid on üksteise peale karnevalivirnas asetatud, muidu võid teha vale liigutuse ja jääda punktidest vooru lõpus ilma. See mäng on heaks mälutreeninguks tervele perele, andes eelise isegi lastele, kelle nutikus võib tuule alla teha ka kogenud mänguritele. Kaartide pilkupüüdev värviline kujundus lausa kisub seda mängima ja perega koosolemise aega nautima!

Carnival

Carnival

Living Forest

Living Forest mängus kehastate loodushaldjaid, kes peavad päästma metsas kasvava püha puu Onibi ohtlike leekide eest. Metsa päästmiseks kui ka mängu võiduks on kolm erinevat viisi: kogu kokku 12 püha lille, kustuta 12 leeki või istuta 12 erinevat kaitsepuud. Mäng sobib nii lauamängu maailmaga alles tutvujatele kui ka lauamänguritele, sest põnevust jätkub ka tulevasteks mängudeks sama palju kui esimest korda mängides. Nagu raamatut ei hinnata kaane järgi, ei hinnata mängu tema karbi põhjal: mängu rohelise värvi külluse taha peitub üks lihvimata teemant oma pilkupüüdva kujunduse ja veelgi tähendusrikkama, huvitavama ja võluvama sisuga. Eestikeelsetest mängudest on see üks ainulaadsemaid ja tekitab positiivseid emotsioone, mida pole võimalik sõnadesse panna mängulummust ise kogemata. 

Living Forest

Living Forest

CATAN

CATAN on ülemaailmselt üks hinnatumaid ja armastatumaid strateegiamänge, kus mängijad koguvad ressursse, et asustada saar ja koguda mängu võiduks võidupunkte. Mängijad veeretavad oma käigu ajal täringuid ja saavad loodusmaterjale vastavalt täringusummaga tähistatud maastikuväljadelt, mille juurde on mängijad oma külad ja linnad ehitanud. Hangitud loodusmaterjalidega võivad mängijad kaubelda või kasutada neid ehitamiseks, et laiendada oma asulat. Aga siin on trikk! Mängijad peavad olema valvsad, sest röövel võib iga hetk kohale ilmuda, näpata kaarte ning takistada saare ressursside tootmist.

See on väga lihtsate reeglitega mäng, mille õpetab selgeks vaid minutitega, ja on kaasahaarav nii väikestele kui ka suurtele mängusõpradele. Iga mäng on kordumatu ja paelub seepärast paljusid lauamängureid – iga kord on maastik erinev, mistõttu tuleb rakendada teistmoodi strateegiat. See mäng on lausa nii populaarne, et selle auks korraldatakse ülemaailmselt meistrivõistlusi. Mängurõõmu pakub CATAN“ paljudeks aastateks ning põhimängule saab juurde soetada ka erinevaid laiendeid, millega muuta mäng veelgi põnevamaks ja suurendada mängijate arvu.

Catan

Catan

Ubongo

Ubongo on ülivahva tempokas ja väga lihtsate reeglitega puslemäng, kus mängijad paigutavad geomeetrilisi kujundeid ruudustikku kiiruse peale. Mängus on 9 nobedate näppude vooru, mille jooksul tõestada end meisterlahendajana. Täringuveeretus määrab kindlaks, milliseid kujundeid tohib kasutada, aga sohki pole võimalik teha: kõigil on erinevad pusled. Mäng on küll lihtne, ent tekitab elevust kõigis mängijates ja tõstab adrenaliinitaset – mäng tekitab tunde, nagu elaksid oma lemmiksportlastele teleekraanide vahendusel kaasa! Lisaks saate kasutada seda mängu kui ajutreeningut või korraldada kodused meistrivõistlused: pange ennast proovile ning püüdke lahendada teatud aja jooksul võimalikult palju erinevaid puslesid. Ubongo sobib kõigile, lastest tugitoolisportlasteni välja, ning selle õpib selgeks lausa minutiga! 

Ubongo

Akropolis

Akropolis on kiire linnatükkide valimise ja asetamise mäng kogu perele, kus mängijad kehastavad Vana-Kreeka arhitekte, kes ehitavad elamuid, turge, kasarmuid, templeid ja aedu, et näidata oma linna rikkust ja hiilgust ja võidutseda teiste üle. Mängijad püüavad linnatükkide paigutamisega koguda piirkondade eest võimalikult palju punkte. Igal linnatükil on kolm kuusnurka, millel asetsevad kas kivikarjäärid, väljakud või piirkonnad. Igat värvi piirkondadel on kindlad paigutamistingimused, mis peavad mängu lõpuks olema täidetud, et mängija teeniks nendega punkte. See on kiire ja lihtsate reeglitega mäng mõnusateks õhtuteks tervele perele. See on väga kiiresti õpitav ja silmale ilusa kujundusega mäng neile, kellele meeldib kreekapärane hõng. 

Akropolis

Akropolis

Carcassonne

Carcassonne“ on maailmakuulus lauamäng kogu perele, kus mängijad asetavad ükshaaval mängulauale ruudukujulisi kaarditükke ja moodustavad neist maastiku põldude, teede, linnade ja kloostritega. Samal ajal võib välja käidud ruudul asuvale objektile asetada oma mängunupu, et kuulutada see enda omaks. Mängureeglid on lihtsad ja nende õppimiseks kulub paar minutit, ettevalmistus võtab samuti vähe aega. Mäng pakub rohkelt võimalusi oma kavaluse rakendamiseks ja vastaste üle kavaldamiseks. Ruutudega saab luua arvukaid kombinatsioone maastikust, seega on mäng iga kord erinev. Carcassonne meeldib nii algajatele kui kogenud mänguritele oma lihtsa ja rikkaliku mängumehaanika poolest. Mängule on rohkelt laiendeid ja erinevaid temaatilisi väljalaskeid, muutmaks mängu huvitavamaks ja strateegilisemaks.

Carcassonne

Carcassonne

Eelmine Kingiideed: seltskonnamängud
Järgmine Kingiideed lastele

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli