Jäta vahele

Lauamängud - Mõnus ajaviide!

Nüüd, kus talv on ukse ees, veedame enamuse vabast ajast siseruumides. Lisaks talve pimedusele ja jahedusele on meid sel aastal kimbutamas muremõtteid rohkemgi kui tavaliselt. Selleks, et mõtteid sellelt raskuselt eemale viia, kipume haarama nutitelefoni ning sukelduma sotsiaalmeediasse või vaatame ekraanidelt üksteise järel seriaale. Enda mõtete eemale viimine on igapäevaselt oluline, kuid vaba aja veetmiseks on ka paremaid võimalusi, lauamängude mängimine on üks neist.

Lauamängud koos perega Carcassonne

Fantastiline viis tuua kokku perekond, sõbrad, kolleegid ja isegi võõrad inimesed

Lauamänguõhtud on suurepärane viis, kuidas tuua kokku sulle armsad inimesed või tutvuda uute inimestega. Koos olles unustame mõneks ajaks modernse tehnoloogia ja saame inimestele tõeliselt silma vaadata. Unustame mured ja loome uusi tähenduslikke mälestusi.

Lauamäng King of Tokyo

Koos mängides saame luua kodusesse keskkonda uue aja veetmise viisi, mis haarab kogu perekonna. Lapsed tunnevad rõõmu, et nende vanemad mängivad koos nendega lauamänge, selle asemel, et istuda diivanil ja vaadata telekat. Sõbrad ja kolleegid saavad üksteist paremini tundma õppida ja tunda seltskondlikku rõõmu lauamängude mängimisest. Saame tundma õppida uusi inimesi enda töökohas, koolis, kogukonnas. Saame jagada oma lauamängu kogemusi ka teises maailma otsas olevate inimestega. Lauamänge mängides on meil aega olla koos. 

 

ME ÕPIME SUHTLEMIST JA KANNATLIKKUST

Lauamäng Catan

Lauamängud on lõbus ajaviide, kuid me saame lauamängude abil palju õppida iseenda, maailma ja teiste inimeste kohta. Kommunikatsioon ei ole ainult verbaalne väljendusviis, see hõlmab endas palju oskuseid. Lauamängud õpetavad kannatlikkust, austust teiste inimeste otsuste ja tegevuste vastu. Samuti innustavad lauamängud mitmekülgseid vestluseid ning lubavad mängijatel üksteist harida. 

Mängides Catani on kindlasti grupis üks mängija, kes mõtleb pikalt, kuhu oma järgmine küla või linn asetada. Selle asemel, et teda tagant kiirustada oma otsuse tegemisel, saame hoopis keskenduda faktile, et see mängija ei taha teha kärsituid otsuseid või vigu ja talle meeldib mõelda oma käik põhjalikult läbi. Tänu teiste inimeste tegevustele saame õppida juurde häid strateegiaid. Lauamänge mängides on alati võimalus alustada vestlust teemal, kuidas teha järgmisi käike ja läbi selle näha situatsiooni mitmekülgsemalt.

 

LAUAMÄNGUD ARENDAVAD LAPSI JA AITAVAD HOIDA VAIMU KA VANAS EAS

Lastel on tihti raskusi tähelepanu ja huvi hoidmisega ning nad ei pruugi mõista õppimise olulisust. Kuigi kui leida lapsele õige mäng, võid tema meelt muuta. Läbi mängu on võimalik õppida ja arendada suhtlemisoskust, tähelepanuvõimet, teadmisi, majandamisoskust ja palju muud. Vanemas eas on ka tähtis tegeleda kognitiivsete võimete hoidmisega, et ära hoida mälu, taju, tähelepanuvõime ja mõtlemise halvenemist. Raske on nimetada, milliseid teadmisi ja oskuseid lauamängud ei sisalda, sest valik on meeletult suur ja mitmekesine! Strateegiamängud on heaks abivahendiks, et arendada ja hoida loogilist mõtlemist, probleemide lahendamist ja suhtlusoskust. Osavusmängud aitavad meid reaktsiooni, koordinatsiooni, kiiruse, värvitunnetuse, kujundite, numbrite, väljendusoskuse ja keeleliste oskuste arendamisel. 

Mänge on ka harivatel teemadel, need õpetavad meile fakte maailma kohta nii ajaloos, teaduses kui ka kultuuris.

Lauamäng kaardimäng The Crew
ÜHENDA END LAHTI REAALSUSEST

"Paljud inimesed leiavad oma paradiisi mängudest"

- Robert Wilson Lynd

Lauamäng KlaskLõppude lõpuks, lauamängud aitavad lõõgastuda ja unustada igapäevased mured. Rollimängud on selles osas parimad. Mõneks tunniks saame sukelduda täiesti teistsugusesse maailma, kus me võime olla ükskõik kes - kunstnikud, sõdalased, printsessid ja printsid, võlurid, koletised või isegi loomad. Kogeme täiesti uut elu ja naudime võimalust teha seda, mis tavaliselt tundub mõeldamatu. Võib-olla teeme oma sõprade seltsis midagi väga tavalist, näiteks sööme õhtust või käime saunas, aga kui tihti kohtume selleks, et ehitada linnu või luua raudtee võrgustikku?

 

Võimalik, et saavutame ka võimsamaid eesmärke, näiteks kolme mandri vallutamine, ja see on lauamängu maailmas võimalik vaid ühe päevaga.

 

Lauamängud jäävad mängudeks ja nende peamine eesmärk on olla mõnus ajaviide kõigile.  Harige, arendage, lõbutsegeolgu põhieesmärk mis tahes - selle tulemusena saavutatakse kõik kolm!

 

Eelmine "SPEEDY ROLL" Parim lastemäng 2020

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli