Jäta vahele
Lauamängud kahekesi mängimiseks

Lauamängud kahekesi mängimiseks

"Igav on. Ütle, mida põnevat kodus teha saaks?"

"Mängi lauamänge!"

"Meid on ainult kaks, kas kahekesi saab lauamängu mängida? ...peale tsirkuse?"

"Muidugi! On olemas nii ainult kahele mängijale mõeldud mänge kui lauamänge, mis sobivad mängimiseks juba alates kahest mängijast."

Lauamängud kahekesi mängimiseks

Suurepäraseid mänge kahele mängijale võib hõlpsasti leida nii neile, kellele lauamängude maailm pole eriti tuttav kui ka kogenud mänguritele, kes on tavapäraselt harjunud mängima suurema seltskonnaga.

Veeda kvaliteetaega kahekesi mõnusalt mängu seltsis kallima, sõbra, isa, vanaema, naabri, kolleegi või kellega iganes soovid.

Loodud mängimiseks kahele

Rääkides mängudest, mis mõeldud kahele mängijale, ei saa üle ega ümber lauamängude klassikast  malest. Netflixi “The Queen’s Gambit” puhus paar aastat tagasi male põneva maailma taas rambivalgusesse. Mäng, mida on mängitud sajandeid ja mille võlu ei rauge.

Male. Quarto. Klassikalised lauamängud

Modernsetest klassikutest pakub kahekesi mängimiseks suurepärase valiku mänge Gigamic. Mängus "Quarto" võidab mängija, kes esimesena moodustab mänguväljal rea neljast ühise tunnusega nupust. Kõik ühte tooni, kõrged või madalad, auguga või auguta, kandilised või ümmargused. Võimalusi ja nuputamist jagub. Lisaks põnevusele on Quarto ka väga stiilne ja sobib eksponeerimiseks nii koju kohvilauale kui tööle puhkenurka.

"7 Wonders Duel" on loetud paljude mängusõprade poolt parimaks kahe mängija mänguks.  Tee läbi 3 ajastut ning vii oma tsivilisatsioon mitmetel eri viisidel võidule lähemale!

7 wonders Duel lauamäng kahele

"Codenames Duet" on ühe populaarseima seltskonnamängu Codenames versioon spetsiaalselt kahekesi mängimiseks. Kui teinekord aga mängijaid rohkem, saab seda mängida ka kahe võistkonnaga. Codenames Duetis teevad kaks mängijat koostööd. Neil on vaja üles leida oma salaagendid! Kordamööda antakse üksteisele ühesõnalisi vihjeid, samal ajal üritab teine mängija ära arvata laual olevat õiget sõna. Mängu eesmärk on aidata üksteisel leida 5x5 ruudustikust “õiged” sõnad. Nad kas võidavad või kaotavad koos. Vihjeks tohib olla vaid üks sõna ning üks number. Vihjesõnal peaks olema tugev seos laual olevate sõnakaartidega ning number täpsustab, mitme kaardi kohta vihje käib.

Codenames Duet

Ülipopulaarne Saboteur pakub võimalust kullaahne päkapikuna kaasmängijaid saboteerida. "Saboteur Duel" on selle klassikalise ja armastatud mängu kahemängija versioon. Meeskonnatöö ja varjatud rollid selles mängus ei figureeri. See siin pole sõbralik võistlus ja kulda ei jagata vennalikult.

Saboteur Duel. Klask

Kui otsid kiiret ja hasarti tekitavat mängu kahele, siis "Klask" on kindla peale minek. Taanis loodud lauamäng sarnaneb õhuhokiga, kus osalejad üritavad magnetite abil palli vastase väravasse saada. Mäng on kiire ja dünaamiline ning reeglid on nii lihtsad, et saate need sõna otseses mõttes ühe minutiga selgeks.

Mängud, mis sobivad nii kahele kui kogu perele

"Carcassonne", moodsate lauamängude klassik, milles mängijad loovad kordamööda maastikutükke ladudes mängulaua, mis on igal mängukorral unikaalne. Te ehitate külasid, linnu, teid ja kloostreid ning võistlete selle käigus maa-ala kontrolli üle. See universaalne mäng sobib oma lihtsate reeglitega nii algajale strateegiamängudega tutvumiseks kui ka kogenud mängijale, kellel ei hakka kindlasti igav. Plussiks on ka pidevalt juurde tulevad lisad, millega saab mängu enda valiku järgi sisukamaks muuta. Pole ime, et see on üks viimaste aastate enimmüüdud lauamänge maailmas!

Carcassonne. Planet.

"Draftosaurus" on lihtne ja kiire lauamäng, milles saad pisikesi muhedaid dinosauruseid peos peita. Mängijad annavad üksteisele ringiratast edasi mänguelemente. Dinosauruseid asetatakse ükshaaval oma mängulauale ehk loomaaeda. Igal aedikul on oma piirangud ja nõuded, mis toob mängu põnevust ja strateegiat. Kas saad oma eesmärgile vastavad dinosaurused?! Täringu veeretamine seab teistele mängijatele piirangu, kuhu dinosaurust parajasti sel käigul asetada tohib.

Draftosaurus lauamäng kahele

Lauamäng, mis karbi järgi ei pruugi koheselt sinu pilku püüda, aga väärib tähelepanu kohe kindlasti, on "Kvedlinburgi soolapuhujad". Selles mängus võtate mõlemad võlujoogi pruulijate rolli, ostate erinevaid koostisosi ja keedate oma salaretsepti. Kuidas? Koostisosade žetoonid kogute oma riidest kotikesse, igal voorul tõmbavad kõik pimesi oma kotikesest žetoone. Ole ettevaatlik, liiga palju lumemarja koostisosa ning sinu pada lendab õhku. Aga mõnikord on riskimine liiga ahvatlev. Kas suudad õigel hetkel end peatada? Lõbus närvikõdi garanteeritud.

Kvedlinburgi soolapuhujad

"Splendor" on žetoonide kogumisel põhinev kaardimäng, mis vallutab iga uue mängija südame. Te olete renessanssiaegsed kaupmehed, kes koguvad kalliskive, ostavad kalliskivikaevandusi, erinevaid transpordiviise ja rajavad poode eesmärgiga koguda kõige rohkem prestiižipunkte.

Splendor

Kõikidele Harry Potteri fännidele koostöist võistlusjanu pakkuv kaardipaki ehitamise (deck-building) mäng "Harry Potter: Hogwarts Battle". Mängukastis ootab mängijaid seitse mängu, mille jooksul tuleb hakkama saada järjest tugevamate vastaste ning loitsudega. Mängijad saavad kehastuda üheks peategelastest, kes lausub loitse, et haavata vastaseid, kogub mõjuvõimu ning ravida ennast ja teisi. See mäng on parim just kahekesi mängides!Harry Potter Hogwarts battle

Eesti keelde tõlgitud "Tiivulised" on tõeline pärl! Mängu disain on imeilus, jupid kvaliteetsed ning tehniline teostus esmaklassiline. Tiivulisi saavad mängida koos nii strateegid, kes jahivad võitu, kui need, kes naudivad ilusate linnukeste meelitamist enda looduskaitsealale. Käigu jooksul võib teha ühte tegevust neljast seni, kuni jagub tegevuskuubikuid. Lennukaid mänguelamusi pakkuv mäng õpetab huvilistele linnuliikide kohta nii mõndagi.

Lauamäng Tiivulised

Väikeses karbis suur rõõm

"Karakum" on avatud kaartide valimise ja ressursside haldamise mäng, kus mängijad ostavad kaameleid ja asetavad neid oma karavani. Aga siin on mängu trikk! Karavani lisatavad loomad peavad olema sama värvi või sama väärtusega, kui sinna viimati lisatud kaamel.

Karakum kaardimäng

"6.võtab!" on alati hea valik neile, kes ei viitsi reeglite seletamisele liigselt aega kulutada.  Mainimata ei saa jätta ka mängu taskusõbralikkust, seda nii oma maksumuse kui suuruse mõistes. Mängi kahekesi või aja seltskond kümnepealiseks. Mõlemad äärmused sobivad sellele mängule imeliselt. 

6.võtab. The Mind

Kaardimängudest soovitame julgelt ka meie eelmise aasta populaarseimat mängu "The Mind". Teie eesmärk on kättejagatud kaardid kasvas järjekorras laua keskele kuhja panna. Mängijad ei tee käike mingis kindlas järjekorras. Kes iganes soovib kaardi lauale panna, lihtsalt teeb seda. Mängu geniaalsus ja lõbusus peitub selles, et te ei tohi omavahel midagi arutada ega mingit informatsiooni vahetada... kuid see töötab siiski - ainult teie meelte abil. 

The Mind

Kui otsid pisemat karpi ja kiiremat mängu, siis üks "veereta ja kirjuta" tüüpi mäng on pälvinud rohkelt kiidusõnu – "Clever". Kui sinu ainus kogemus täringumänguga on seni olnud Yatzy ning see sinule ei sümpatiseerinud, siis ära lase sellel küll otsust mõjutada. "Clever" on uue põlvkonna täringumäng, mis on põnevam ja paeluvam, sest iga veeretuse ja otsusega võid käima lükata ahelreaktsioone. Leia parim strateegia ning lõpeta mäng võitjana.Clever

Teine kompaktne ja tempokas mäng, mida kahekesi lõbus mängida, on "Sushi Go". Selles kiireloomulises kaardimängus on kaaridpakid pidevas liikumises ning igal käigul püüad oma käest lauale asetada parimaid sushi kombinatsioone. Mõnusalt kiire ja haarav mäng, mis sobib ideaalselt nii kahele kui enamale mängijale.Sushi Go

LAUAMÄNG KUI SEIKLUS KARBIS

Kui soovid muuta rahulikku õhtut põnevaks seikluseks, siis EXIT sarja mängud toovad põgenemistoa sinu koju! Karbi sisu nõuab koostööd, loogilist ja loovat mõtlemist ning paneb mängijad tundma ärevust, põnevust ning pääsemisiha. EXIT karbid on väikesed ning mahuvad sinuga hästi kaasa ka väljasõidule.EXIT põgenemistoa mängud. Lauamängud

"Gloomhaven" on maailma suurima lauamängufoorumi hinnangul number üks mäng maailmas. Stsenaariumipõhine koostöö- ja strateegiamäng vangikoobaste ning koletistega, kus mängijad saavad ise luua oma mängukäigu ja seiklused. Seikled enda tegelasega koobastes ja varemetes, ostad talle asju ja omandad uusi oskusi. Mängu teeb eriti põnevaks, et mängu alustades ei ole sul aimugi, mida kõike sa mängu käigus selle suletud karpidest leida võid. Gloomhaven on lauamäng, mida saab mängida mitmeid tunde ja sessioone, kujundades ise oma mängu otsustega, mis omakorda muudavad seikluse veelgi põnevamaks!

Lauamängud kahele mängijale

Maitsest ja eelistustest sõltumata leidub ka kahekesi mängimiseks kõigile sobiv mäng. Olgu need lihtsad klassikalised mängud või temaatilised seiklusmängud.

Loodame, et leidsid nende kahele mängijale sobilike mängude seast endale midagi uut ja paeluvat.

Eelmine Veeda koos perega mõnusalt aega lauamänge nautides!
Järgmine TOP 10 lauamängud 2022

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli