Jäta vahele
Kingiideed lastele

Kingiideed lastele

Iga laps on omanäoline ja eriline ja õige kingituse leidmine võib olla vahel keeruline. Küll aga oleme pannud kokku nimekirja vahvate eriilmeliste mängudega, mille seast võiks lapsele sobiva leida.

„Zing-a-Zam“

Noored võlurid üle kogu maailma on tulnud osalema suurimal maagiavõistlusel - Võlurite turniiril. Kas oled valmis lahendama võlukunsti ülesandeid? Kaardimäng, mis on mõeldud pere pisematele, aga on tore ka täiskasvanutele. Sinu käes on kaardid, mida sa ise ei näe, see-eest näed sa teiste kaarte. Sinu ülesanne on maha käia kaart ning seejärel kasutada kaardil olevat loitsu - peegeldamisloits, tardumisloits, pimedusloits jne. Igal kaardil on oma loits ja ükskõik millise kaardi käimiseks valid, üllatuseks on see ikka, sest sa ju ei näe oma kaarte. Aga loitsud on võimsad ja võimaldavad sul teiselt kaarte näpata, oma kaarte piiluda, sundima teistel käike vahele jätma, punkte loovutada ja muid trikke korraldada. Pane oma võluvõimed valmis ja asu loitsuma!

Zing-a-Zam

Zing-a-Zam

„Speedy Roll“

Speedy Roll“ on osavusmäng, mis sobib ideaalselt alates 4. eluaastast. Mängu võlu on see, et seda on võimalik mängida mitmel viisil - nii võistluslikus formaadis, kus igaüks on enda eest ja väledaim võidab, kui ka koostöö variandis, kus põgenetakse koos kavala rebase eest. Mäng sisaldab omanäolisi takjaribaga komponente, mis pakuvad lastele erilist rõõmu ja põnevust. Mängu eesmärgiks on veeretada tennisepalli niivõrd osavalt, et sinna külge jääks võimalikult palju metsasaadusi. Nii mitu metsasaadust jäi palli külge, nii palju saab mängija oma siilinupuga edasi käia. Mängu teeb veelgi erilisemaks see, et metsaraja saavad mängijad ehitada kokku erinevatest mängulaudadest, mistõttu on võimalik mängida iga kord erineva mängulauaga. Kui vajad veel väikest veenmist, siis Speedy Roll“ on valitud 2020. aasta parimaks lastemänguks.

Speedy Roll

Speedy Roll

„Outfoxed“

Liikudes edasi natuke vanemate laste kingikotti, siis alates 5. eluaastast sobiks hästi Outfoxed lauamäng. Mängijate ülesandeks on kehastuda detektiivideks. Auhinnatud pirukas on läinud kaduma ning lahti on tõeline möll! Mängu eesmärgiks on välja nuputada, milline rebane on varastanud sooja ja magusa piruka. Ülesande lahendamisele aitavad kaasa vihjete otsimine, spetsiaalne asitõendikontrollija, asitõendite kogumine ja tähelepanelikkus. Pane end proovile, kas jõuad nobeda rebase enne kinni püüda, kui ta leiab väljapääsu?

Outfoxed

„ICECOOL2“

Jõuludele omase talvise temaatikaga laste lemmikmänguks on ICECOOL2, mille mängumehaanika on väga unikaalne. Oma käigu ajal on sinu ülesandeks nipsutada oma pingviin sobivasse kohta edasi. Mäng jutustab pingviinide koolipäevast, mil kohe, kohe on saabumas kauaoodatud söögivahetund ja kõik pingviinid jooksevad kalu sööma. Üks pingviinidest on määratud aga korrapidajaks, kelle ülesandeks on põgenevad pingviinilapsed kinni püüda. Valvur saab iga kinnipeetud pahareti eest ühe lisakala. Kas suudad oma nipsuga oskuslikult pingviini edasi lüüa või hoopis jääd kõigile jalgu? 

Kui aga omad juba ICECOOL esimest osa, siis veel ägedam on kokku panna see ICECOOL2 osaga ning luua veelgi suurem mänguväli. 

ICECOOL2

ICECOOL2

„Speed Colors“

Kui lapsele meeldib värvida, siis arendav värvimismäng Speed Colors on talle hea valik. Selles lihtsas mängus tuleb ühel pool olevas pildis värvid meelde jätta. Seejärel keeratakse kaart teistpidi, kus on samasugune pilt mustvalgena. Proovi võimalikult kiiresti pilt samasuguseks värvida. Mängus kasutatakse spetsiaalseid markereid, mida on lihtne puhastada, et kaarte saaks korduvalt kasutada. Kui on soov mäng teha pisut keerulisemaks, siis saab iga vooru lõpus vahetada markerite korke ehk kui kork on ühte värvi, siis tegelikult marker on teist värvi. Mida täpsem oled, seda rohkem punkte kogud. Speed Colors on tempokas mäng, mis paneb proovile mälu, kuid samal ajal on tegemist lõbusa värvimisega. 

Speed Colors

Speed Colors

„Yummy Yummy Monster Tummy“

Näljased koletised tahavad, et sa neile süüa annaks! Yummy Yummy Monster Tummy on peresõbralik koostöömäng, mis pakub põnevust ja rõõmu nii väiksematele kui ka suurematele. Mängu eesmärk on kaartidega koletisi toita. Nagu ikka, söövad üldiselt kollid kõike, aga neile ei meeldi vitamiinid. Kui inimese vaatenurgast rääkida, siis kollid söövad kõike, mis on ebatervislik ja tervisliku toidu peale teevad nad hapu näo. Mängu eesmärk on toita igale koletisele tema värvi esemeid või siis kaartide põhjal segada kokku õige värv. Mängu teeb eriliseks, see, et tuleb kasutada ka nutiseadet, kuhu tuleb äpp alla laadida. Mängu ajal on telefon laua keskel ning koletised ilmuvad äppi. Kaardi tagaküljel olevat QR-koodi tuleb näidata telefoni esikaamerasse ja nii saavadki kollid toidetud.

Yummy Yummy Monster Tummy

„Coconuts“

Coconuts on lustakas mäng, kus mängijad heidavad kookospähkleid erilise ahvikujulise katapuldiga topsiväljaku poole. Kui pähkel maandub topsi, saad sa topsi endale ja hakkad nendest püramiidi ehitama. Mängu võidab see, kes jõuab esimesena ehitada kuuest topsist püramiidi. Aga pead olema valvas ja kaitstud pole sa kunagi, sest kui mõne teise mängija kookospähkel maandub sinu topsi, võtab ta selle topsi endale. Ole kaval ja sihi täpselt! Coconuts

Coconuts

„Micons“

Kui otsite kingitust pere pesamunale, siis haara riiulilt Micons, mis on mõeldud alates 3. eluaastast. Lõbus kaardimäng paneb proovile laste tähelepanu. Mängus tuleb otsida kaartidel olevate esemete vahelisi ühiseid tunnuseid. Mäng arendab seoste loomise oskust, kujundite tundmise oskust ja omadussõnade kasutamise oskust. Igal käigul vaatavad mängijad, kas kaartide hulgas on objekt, mis vastab pildil olevale omadusele. Need võivad olla nähtavad omadused, nagu kujundid või värvid, või omadused nagu soolane, magus, kuum, külm, vürtsikas, mürarikas. Kui mängija leiab objekti, saab ta kaardi maha panna. Võidab mängija, kes esimesena kõikidest kaartidest lahti saab. Micons

Micons

„SmartGames“

Otsid lastele arendavaid mänge? Soovid õppimise muuta mänguliseks? SmartGames sari on selleks parim valik! Sari pakub erinevaid nuputamise ja nokitsemise soolomänge igale vanusele. SmartGames on suurepärane võimalus mänguliseks õppimiseks. Nii lapsevanemad, õpetajad kui ka terapeudid on sellest vaimustuses. 

Alustades kõige noorematele mõeldud sarjast, mis sobib juba aastastele, on SmartMax. Selles sarjas on värvilised ja turvalised magnetist konstruktsioonid. Konstruktsioonide jupid on suuremad kui 3cm, mistõttu pole ohtu, et laps neid alla võiks neelata. Samal ajal on need piisavalt väikesed, et oleksid parajad kätte võtmiseks. Lisaks tuleb mainida, et magnetid on tükkide sees kindlalt peidus. Isegi parima tahtmise juures ei õnnestu lapsel neid sealt kätte saada ega end seetõttu ohtu seada. Tükkidest on võimalik ehitada endale meelepäraseid ehitisi või kujukesi, mis pakuvad väikelapsele palju avastamist ja mängurõõmu.

SmartGames IQ sarja mängud sobivad neile, kes armastavad nokitsemist. Mängud on kompaktses karbis koos reegliraamatuga, milles on ka lahenduste vastused. Ühest karbist jagub nuputamislõbu tundideks, kui mitte päevadeks, sest igas karbis on kokku 120 erinevat ülesannet. Esimesed on kergemad ja mida kaugemale jõuad, seda raskemaks läheb. Nuputamist jagub nii pere pisematele kui ka vanematele keerulisemaid ülesandeid lahendades.

Sarja kuuluvad ka IQ mini pisikesed komplektid, mida saab taskusse pista ja iga hetk nuputama asuda, kus iganes soovid. Kõik võimalikud ülesanded ja ka lahendused on leitavad IQ mini rakendusest. Pusi nii kaua kuni õnnestub!

Alates 5. eluaastast pakub põnevust lastele GeoSmart magneetilised ehitised ja masinad. Lapsed saavad oma loovuse tööle panna ja ehitada omanäolise masina, millega ringi rännata. 

SmartGames

SmartGames SmartMax

Eelmine Kingiideed perele
Järgmine Head kingid ei pea olema suured - kingiideed alla 20€

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli