Jäta vahele
Kas magnetmänguasjad on väikelastele ohutud?

Kas magnetmänguasjad on väikelastele ohutud?

Kas ka sinu last huvitavad magnetid ja magnetmänguasjad? Väga tore! Magnetmänguasjadega mängimine soodustab peenmotoorika ja koordinatsiooni arengut, tekitab lapses uudishimu, aitab arendada nägemismälu ja on ennekõike tohutult lõbus! Mis on magnetism ja kas magnetitega on ohutu mängida? 

Kuidas magnetid töötavad?

Magnetid tõmbuvad või tõukuvad magnetismi tõttu. Magnetismi põhjustab elektrilaengute liikumine. Kõigil magnetitel on magnetiline põhja- ja lõunapoolus ja nagu räägitakse, siis vastaspoolused (lõuna- ja põhjapoolus) tõmbuvad ja sarnased poolused (nt kaks lõunapoolust) tõukuvad. SmartMaxi pulkmagnetite põhja- ja lõunapoolused tunneb ära pulkade värvi järgi. Sooja tooni pulkadel on väljapoole suunatud lõunapoolused ja külma tooni pulkadel põhjapoolused. Seetõttu roheline ja sinine SmartMaxi pulkmagnet alati tõukuvad ja roosa ja roheline tõmbuvad. 

SmartMax magnetkonstruktor

Kas SmartMaxi magnetmänguasjad on ohutud? 

Vastus sellele küsimusele on jah, need on ohutud! Kõik SmartMaxi mänguasjad on läbinud kvaliteeditesti, et tagada nende sobivus väikelastele ja koolieelikutele. Neis kasutatavad magnetid pole nii tugevad, et oleksid lastele ohtlikud. SmartMaxi mänguasjad on liimitud ja keevitatud ja lastel ei ole võimalik magnetile ligi pääseda. Lisaks on need väga suured, et neist oleks hea väikeste kätega kinni haarata ja suuruse tõttu pole neid võimalik alla neelata. Magnetmänguasju ostes veendu, et neil oleks kvaliteetmärgis ja need vastaksid lapse vanusele.

SmartMax magnetkonstruktor

Mida lapsed magnetitega mängides õpivad?

Magnetid avaldavad lastele muljet, sest väikelaps ei saa veel aru, kuidas need töötavad. Lastele meeldib avastada magnetite võimalusi, näiteks panna neid metallpindade külge ja sealt eemaldada. Seejuures areneb käte peenmotoorika ja käe-silma koordinatsioon. Lisaks ergutab magnetitega mängimine tunnetuslikke oskusi nagu tasakaalustamine ja virnastamine, õpetab loogilist mõtlemist ja tundma ära erinevaid kujundeid ja värve. Mängi koos lastega, et harjutada keelt, sotsiaalseid oskusi ja emotsioonide mõistmist. 

SmartMax magnetkonstruktor

Kokkuvõtteks võib öelda, et testitud kvaliteediga magnetmänguasjad, mis ei sisalda tugevaid magneteid ja on eakohased, on lastele mängimiseks tavaliselt ohutud. Pealegi on nende mänguasjade kasutamisvõimalused laiad ja need toetavad lapse arengut. Kas oled valmis mängima? 

SmartMax magnetkonstruktor

Lisainfo ja viited:

The Toy Association (November 2020). The Toy Association Statement on Magnets in Toys. Toyassociation.org. toyassociation.org

Rutledge, K, McDaniel, M. et. al. (20. mai 2022). Magnetism. National Geographic. education.nationalgeographic.org

Maria Masters (7. märts 2019). Magnets for toddlers: a natural attraction. What to expect. whattoexpect.com

Discovery Building Sets (2022). Playing With Magnets: 8 Fun Activities for Toddlers. Discovery Building Sets. discoverybuildingsets.com

Eelmine TEAM3 – Koostöö on eduka tiimi alus
Järgmine Lauamängude terminoloogia ja mehaanikad

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli