Jäta vahele

2020. aasta TOP mängud

 

Veel enne kui liigume täies hoos 2021. aasta lainel, vaatame korraks tagasi möödunud aasta populaarseimatele mängudele.

Koondasime kokku Brain Gamesi 2020. aasta enim müüdud mängud. Sinu ees on mängud, mis seljataha jäänud aastal pälvisid enim mängusõprade tähelepanu.

 

 1. The Mind

Koostöömäng, mis lisaks põnevuse pakkumisele lisab mängukäiku hulganisti segaduses pilke ja naeruturtsatusi.

Mängijad laovad nende käes olevaid kaarte kasvavas järjekorras kuhja. Sealjuures ei tohi nad omavahel sõnagi rääkida. Kelle käes on järgmisena kaardikuhja sobiv kaart? Mäng, milles selgub kui osavad mõttelugejad olete.

"Ääretult lihtsate reeglitega, nii et mängu selgitamine käib kärmelt. Lõbus ja pakub rohkelt naljakaid kõhkluse hetki kui püüate oma kaasmängijatega üksteise silmist välja lugeda, mis number nende käes olla võib. Kuna The Mind on väike kaardimäng, siis alati mugav kaasa haarata." - Johanna Brain Gamesist

The Mind

 2. SABOTEUR

Ülimalt populaarne seltskonnamäng, mis on juba aastaid mängijate lemmikuks. Kaardimäng täis võistlusvaimu ja ootamatuid üllatusi.

Te kehastute päkapikkudeks - kaevuriteks ja sabotöörideks. Kaevurid rajavad tunnelit stardikaardist lõpukaardini ja sabotöörid püüavad neid sel teekonnal takistada. Mängu käigus tekib rohkelt koomilisi situatsioone kui mängijad püüavad oma tegelikke plaane varjata ja veenda teisi oma heades kavatsustes.

Saboteur

3. Carcassonne

Maailmakuulus strateegiamäng, kus mängijad võtavad virnast ruudukujulisi kaarditükke ja panevad nendest kokku mänguvälja, ehitades linnu, põlde, maanteid ja kloostreid. Iga tüki asetamise järel võib mängija kuulutada linna, maantee, kloostri või põllu enda omaks, asetades sellele mängunupu. 

"Esimene lauamäng, mille ma palju aastaid tagasi endale soetasin. Carcassonne'i saatel olen ma enda pere ja sõpradega väga palju meeleolukaid tunde veetnud ja veedan ka edaspidi." - Virko Brain Gamesist

Carcassonne

 4Arcane Tinmen kaitsekiled (Standard)

Hoia oma lauamänge! Mängukaardid kuluvad, muutuvad raskemini segatavaks, saavad muljuda või kogemata mõne pleki. Selle ennetamiseks on parim võimalus soetada kaartidele kaitsekiled. Kaitsekilesid on saadaval erinevates mõõtudes. Kui kahtled, milline kaitsekile sinu mängule sobib, küsi meie teenindajalt või uuri näiteks BoardGameGeekist. Kõige populaarsem on standard suurus - 63 x 88 mm.

Arcane Tinmen

 5. Cortex Challenge

Mäng, mis paneb proovile sinu mõtlemisvõime, mälu ja kiiruse.

Võistle teiste mängijatega 8 erinevas väljakutses (järeldamine, piltide võrdlemine, koordinatsioon, labürindid ja palju muud!).

"Kõige lihtsam moodus leida, kes on grupi kiireima ajuga. Lauale käiakse lihtsaid mõtlemisülesandeid ning see, kes esimesena välja mõtleb lööb kaardile käe peale ja vastab. Mängus on terve hunnik mitmekesiseid kaarditüüpe, nii et igal mängijal on mingi ülesanne, mis tuleb just neil kõige paremini välja." - Ekke Brain Gamesist

Cortex Challenge

6. Pigasus

Pigasus on kiirel reageerimisel põhinev mäng, kus sa pead märkama kahe looma ristandit. Püüa mitte väga valjult naerda nende tobedate elukate üle, muidu krabab su vastane Pigasuse esimesena! 

"Pigasus on kiire ja lõbus reaktsioonimäng, kus tuleb naljakate sassiläinud loomade seast paare leida. Sobib koolilastest kõrge eani." - Maia Brain Gamesist

Pigasus

7. Catan

Maailmakuulsas lauamängus Catan üritavad mängijad saada juhtivaks jõuks Catani saarel, ehitades külasid, linnu ja maanteid. Igal käigul veeretatakse täringuid, et määrata, milliseid ressursse saar toodab. Mängijad hangivad puitu, vilja, telliseid, lambaid või kive, et arendada oma tsivilisatsiooni ja koguda mängu võitmiseks punkte.

"Klassika. Siin kogute ja vahetate teistega ressursse, et ehitada endale uusi külasid ja linnasid. Mõnus peremäng, mis paneb proovile teie ressursside majandamise ja kaubitsemise oskuse." - Mari Brain Gamesist

Catan

8. Tikutoosimõistatus

Minimõistatused, millest igaüks on vahvas väikeses tikutoosis. Iga pusle on mõeldud ja loodud selliselt, et see oleks keeruline ning lõbus, aga ei paneks hullunult juukseid peast kiskuma. Toredad väikesed kingitused!

Tikutoosimõistatus

9. Outfoxed

Selles toredas mängus liigud sa vihjeid kogudes mööda mängulauda ning kasutad spetsiaalset asitõendikontrollijat, et kahtlusaluseid välistada. Teil tuleb kiiresti koos töötada, sest rebasest süüdlane põgeneb nobedasti väljapääsu poole! Kas peatad näljase huligaani enne kui ta pirukaga põgenema saab või jääd pika ninaga?

"Dektektiivi mäng, kus tuleb otsida vihjeid, et selgeks teha piruka varas."  - Mari Brain Gamesist

Outfoxed

10. Black Stories

Üks mängija loeb kaardilt ette loo lõpptulemuse (kuidas selle tulemuseni jõuti, loeb ta kaardipöördelt vaid endale). Teiste mängijate tööks on küsimuste abil jõuda jälile, kuidas jõuti selle loo lõpptulemuseni. Leida vastus küsimusele "Miks ometi?". Selleks hakatakse küsima "jah"/"ei" küsimusi, millele loo ette lugenud mängija vastab. Niimoodi jõutakse iga küsimusega vastusele järjest lähemale.

Mõnikord läheb see päris kiiresti: piisab vaid kahest-kolmest küsimust ja juba ollaksegi õigel teel. Kuid sageli kiristatakse ka hambaid mõne näiliselt lihtsa loo kallal.

"Hea valik reisile. Mängida saavad kõik, kes kuulde ulatuses. Isega autojuht saab osaleda. Ise olen palju kasutanud pikkadel sõitudel, väike ajutegevus hoiab kogu seltskonna pikalt virgena." - Kaspar Brain Gamesist

Lisaks populaarsele originaal väljaandele on saadaval veel kaks Black Stories versiooni: Shit Happens, mis peidab endas uskumatud jaburad juhtumised ja Real Crimes, mis toob sinuni tõestisündinud kuritegude maailma.

Black Stories


 

Ühe aasta jooksul leiab nii palju põnevaid ja vingeid mänge, seega oleks patt välja tuua vaid kümme lemmikut. Niisiis mainime ära ka 11-20. koha saavutanud mängud.

 

 11. Cards Against Humanity UK Edition V2.0

Cards Against Humanity

12. AINULT ÜKS

Ainult Üks

13. Game of trains

Game of Trains

14. 6.võtab!

6.võtab!

15. IQ Puzzler Pro

 IQ puzzler PRO

16. Pandemic

Pandemic

17. The Crew

The Crew

18. Rory jututäringud (Rory's Story Cubes)

Rory's Story Cubes

19. EXIT: Mahajäetud metsamaja

EXIT Mahajäetud Metsamaja

20. Black Stories Shit Happens

Black Stories Shit Happens


 

Kindlasti leidsid siit nimekirjast mitmeid endagi lemmikuid ja väga loodame, et jäi silma ka midagi uut ja põnevat, mida 2021. aastal proovida.

Mängime rohkem!

Eelmine #VEEREMETASAKAALU
Järgmine 2021. aasta TOP mängud

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli