Jäta vahele
10 arendavat lauamängu lastele

10 arendavat lauamängu lastele

Mäng ja õppimine käivad käsikäes!

Lauamängud pole vaid lõbus ajaviide, vaid ka suurepärane õppevahend. Õigesti valitud mängude abil saab arendada loogilist mõtlemist, probleemilahendusoskust, mälu ja keskendumisvõimet. Samuti toetavad lauamängud sotsiaalseid oskusi nagu koostöö, suhtlemine ja reeglite järgimine. Lauamänge mängides kogevad lapsed võidu ja kaotuse emotsioone, mis õpetavad vastupidavust ja enesekontrolli. 

Selles artiklis tutvustame kümme arendavat lauamängu, mis toetavad laste mitmekülgset arengut ning pakuvad samal ajal ka rõõmu ja meelelahutust.


Mõmmid ja maasikad (3+)

Mõmmid lähevad metsa maasikaid korjama ja õpivad arvutama!

Mängijad võtavad ükshaaval kaarte ja keeravad neid ümber – karupoeg on leidnud uue maasikapõõsa! Vastavalt sellele, kui palju marju on kujutatud kaardil, võib mängija lükata maasikaid õlekõrre otsa, või vastupidi – neid kõrrelt ära võtta ja anda kaasmängijale.

Lapsed õpivad mängides liitmist ja lahutamist ning vasaku ja parema eristamist. Mäng arendab mõtlemisprotsesse, treenib mälu ja tähelepanuvõimet ning parandab peenmotoorikat.

 


Farm Rescue (4+)

Põnev ja kaasahaarav koostöömäng, mida koos perega mängida.

Mängijad töötavad üheskoos, et saavutada ühine eesmärk- päästa farmi loomad hundi eest. Klassikalisest mälumängust erinevalt on Farm Rescue kaardid algselt esiküljega ülespoole ja asetatakse järk-järgult pildiga allapoole. Mäng arendab mälu, koostööd ja suhtlemist.

Lauamäng on täis värvikaid ja lõbusaid komponente, mis hoiavad laste tähelepanu ja muudavad mängimise nauditavaks.

 


Speed Colors (5+)

Tempokas mäng, mis tõestab, et värvimine on kõigi jaoks lõbus! Mängijad jätavad meelde oma kaardil oleva pildi värvid ja püüavad seejärel võimalikult kiiresti ja täpselt värvida kaardi teisel küljel oleva must-valge versiooni. Mäng treenib lühiajalist mälu, sest peab meelde jätma värvide asukoha ja järjestuse. Seda tegevust korratakse nelja vooru jooksul, iga voor muutub järjest keerulisemaks. 

Mida kiirem ja täpsem värvija on, seda rohkem punkte kogub. Värvimine ja markerite kasutamine arendab laste käelist osavust ja koordinatsiooni. 

 

 

Yummy Yummy Monster Tummy (6+)

Peresõbraliku ja koostööl põhineva kaardimängu käigus õpivad lapsed värve segama ja probleeme lahendama.

Mängu eesmärk on toita kõik koletised nende lemmiktoitudega. Koletise toitmisel tuleb valida esemekaardid, mis kombineerides ja kokku segades moodustavad värvuse, mis sarnaneb koletise karvkatte värviga. Kui koletisele antakse segu, mis ei sobi tema karvavärvusega, kaotavad mängijad ja peavad taseme uuesti alustama.

Selles mängus on nutitelefoni kasutamine osa mängust.



Ubongo (8+)

Põnev puslemäng, kus mängijad võistlevad kiiresti ja osavalt geomeetrilisi kujundeid õigesse paika sobitades.

Mängu eesmärk on lahendada pusled võimalikult kiiresti. Iga mängija saab enda ette lauale ülesande ja pusletükid ning peab need kiirelt õigesse järjekorda panema. Esimesena ülesande lahendanud mängija hõikab "Ubongo!" ja võidab kalliskivi.

Puslemäng arendab laste ruumilist mõtlemist, probleemilahendusoskust ja kiiret otsustusvõimet. Lõbus viis aju treenimiseks ja uute oskuste õppimiseks mängulises keskkonnas.

 



Deductio
(8+)

Deductio arendab loogilist mõtlemist ja sobib suurepäraselt lastele, kes õpivad numbreid omavahel võrdlema. See on kiire kaardimäng, mille eesmärgiks on selgitada välja kaasmängijate salaarvud enne, kui nemad arvavad ära sinu omad.

Igal mängijal on kaart numbriga 1 kuni 20. Oma mängukorra ajal käib mängija vihjekaardi, mis kirjeldab tõeselt tema salaarvu (näiteks ütleb, et tal pole numbrit 1 kuni 5) või püüab ära arvata teise mängija salaarvu. Õigesti arvamise korral saab mängija punkti, aga vale vastuse korral peab ta käima kaks vihjekaarti, mis aitavad teistel tuvastada tema salaarvu.




Planet (8+)

Hariv lauamäng, kus saab luua omaenda planeedi. Mängijad paigutavad strateegiliselt magnetilisi plaate, et laiendada oma planeedi mägesid, metsi, ookeane ja teisi piirkondi. Eesmärk on moodustada loomade elu arenemiseks soodne keskkond ning luua enim asustatud planeet! Mängu ajal saab planeedi kujundamisel proovida erinevaid strateegiaid ja näha, kuidas otsused mõjutavad lõpptulemust.

Mäng õpetab strateegilist mõtlemist, kuna peab plaanima, kuhu ja milliseid plaate paigutada, et saavutada parim tulemus. Lisaks arendab see ruumilist mõtlemist ja käelist osavust, sest magnetiliste plaatide paigutamine nõuab täpsust ja hoolikust.




SmartGames on rahvusvaheliselt tunnustatud lauamängude sari, mis aitab arendada loogilist mõtlemist, ruumilist mõtlemist ja probleemilahendusoskust. Mängud on kompaktsed, kuid sisaldavad endas palju ülesandeid. Väga hea kaasa võtta ka pikkadele autosõitudele või reisile.

SmartGames mängud sobivad lapsele üksinda mängimiseks.


Safari Park Jr. (3+)

3, 2, 1 ja KLÕPS! Nendele safari loomadele meeldib kaamera jaoks poseerida! Ülesanne on saada loomad pildi tegemiseks ideaalsesse asendisse. Lõvile ei meeldi vesi, elevant ei saa üle kivide ronida ja kaelkirjakud on liiga kõrged, et puude alla ära mahtuda. Õppemäng väikelastele, kus õpitakse tundma kujundeid ja kontseptsioone nagu vasakul, paremal, peal, ees ja taga.




5 Little Birds (5+)

Linnud lendavad kõik puu okstele, aga millisele oksale igaüks neist maandub ja mis suunas vaatama jääb?

Kasutades vihjeraamatut tuleb leida lahendus 60-le kasvava raskusastmega nuputamisülesandele. Nagu kõik SmartGames'i mängud, on ka see sobilik vanematele mängijatele, kuna ülesannete raskusaste suureneb järk-järgult.





Cats & Boxes (7+)

Kiisud tahavad kangesti kasti pääseda! Pusletükke tuleb ükshaaval liigutada, kuni kõik kassid on pappkastis.

See lastele ja täiskasvanutele mõeldud puslemäng arendab ruumitaju ja loogilist mõtlemist. Karbis on 60 erinevat ülesannet.

Järgmine Lõunakeskuse pood on kolinud!

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli