Jäta vahele
9 lauamängu, mis sobivad suurepäraselt jõuluvana kingikotti!

9 lauamängu, mis sobivad suurepäraselt jõuluvana kingikotti!

Hei, kaasmänguhuviline! Jõulud on juba nurga taga ning paljud meist mõtlevad, mida küll sõpradele ja perele kinkida. Meie soovitus on kindlasti valida midagi lauamängude hulgast 🙂

Lauamängudel lihtsalt on maagiline võime inimesed kokku tuua ning pakkuda rohkelt toredaid hetki ning positiivseid emotsioone. Pikad ning pimedad talveõhtud on ideaalne aeg lauamängudeks.

Olenemata sellest, kas tahad sõpradega koos mõne strateegiamängu ette võtta või korraldada perekondliku lauamänguõhtu, leiab lauamängude hulgast alati midagi sobivat. 

Meie 9 väga eriilmelist soovitust kingikotti:

„Flamecraft“ - liitu nunnude draakonitega

Kaasahaarav strateegiamäng, kus toimetavad imearmsad draakonid. Nad abistavad poodnikke, valmistades erinevaid esemeid ja loitsides poode endid. Mängureeglid on lihtsad, kuid mängul on piisavalt sügavust, et olla põnev erineva kogemusega mängijaile. 

Oma mängukorra ajal tuleb sul külastada poodi ja varuda sealt kaupa või loitsida. Kaubad võimaldavad saada draakoneid, kes aitavad sind oma eriliste võimetega ja maine kasvatamisel. Samuti võimaldavad kaubad loitsida poode, mille eest saab enim mainepunkte. Mängu võidab mängija, kes on mängu lõpuks kogunud enim kuulsust.

Kellele see mäng meeldib: „Flamecraft“ on ideaalne, kui naudid heade kaardikombinatsioonide loomist ning osavat ressursside haldamist. Sobib suurepäraselt nii täiskasvanutele kui ka peredele, kes võivad, aga ei pruugi veel olla kogenud mängijad.
Ideaalne neile, kes soovivad veeta koos kvaliteetaega, mängides lauamängu, mis on lõbus, kaunis ja lihtsate reeglitega. 

Minimaalne vanus: 10+
Ligikaudne kestvus: 60-90 minutit
Mängijate arv: 1-5

Flamecraft

Flamecraft

„The Mind“ - mõistust painutav koostöökogemus

Väike kaardimäng, mis paneb proovile mängijate telepaatiavõimed. Nimelt selles omapärases kaardimängus ei tohi mängijad omavahel sõnagi rääkida, kuid teie eesmärk on enda käes olevad kaardid kasvas järjekorras laua keskele kuhja panna. Aga kuidas? Lihtne! Kes iganes soovib kaardi lauale panna, lihtsalt teeb seda. Nimelt tuleb teil selles mängus üksteise mõtteid lugeda ja vastavalt sellele enda käest kaart õigel hetkel maha käia. See tundub müstiline, kuid kord proovides avastad väga tõenäoliselt, et see toimibki. (Hoiatus: vahel siiski ei toimi ja siis nii mõnelgi mängijal võib tekkida küsimus, et mida sa küll mõtlesid???)

Kellele see mäng meeldib: „The Mind“ pakub ainulaadset kogemust mitteverbaalses suhtluses. Kui sulle meeldivad kiired ja intensiivsed mängud, mis panevad proovile teie meeskonnatööoskused, siis see mäng sobib suurepäraselt. “Vaikne suhtlus” lisab väljakutset ja põnevust ning ideaalselt õigesse ritta käidud kaardid tekitavad mõnusa ühtsustunde.

Minimaalne vanus: 8+
Ligikaudne kestvus: 20-30 minutit
Mängijate arv: 2-4

The Mind

„Living Forest“ - teekond läbi lummava maailma

Sukeldu muinasjutulisse maailma, kus maagilised olendid vabalt ringi rändavad. Mängus Living Forest“ kehastud sa loodushaldjaks, kes püüab päästa metsa ja selles kasvavat püha puud Onibi leekide eest. Igal oma käigul kutsud sa endale appi kaitseloomi, kes aitavad sul läbi viia tegevusi, mis toovad sind su eesmärgile lähemale - metsa ja selles kasvava püha puu Onibi päästmine.

Kellele see mäng meeldib: „Living Forest“ on ideaalne valik, kui naudid kaasahaaravat lugu ja strateegiliste otsuste tegemist. Hea valik peredele ning kergema strateegiamängu huvilistele.
Mäng on ka prestiiže "Kennerspiel des Jahres" auhinna võitja aastal 2022.

Minimaalne vanus: 10+
Ligikaudne kestvus: 45-75 minutit
Mängijate arv: 2-4

Living Forest

Living Forest

„Tiivulised“ - kaunis ja rahulik lindude maailm ootab!

Ülimalt kaunis ning äärmiselt mõnus strateegiamäng, kus saad argipäevast põgeneda rahustavasse looduskeskkonda. Sinu loodud elupaikades tegutsevad linnud annavad sulle erinevaid võimeid, mis võimaldavad sul üles ehitada väga eriilmelisi “kaardimootoreid” ning koguda võidupunkte erinevatel viisidel. Sellesse mängu on väga lihtne armuda - see on üle maailma väga populaarne ning on muuhulgas 2019. aastal võitnud "Kennerspiel des Jahres" auhinna.

Kellele see mäng meeldib: Kui oled linnuhuviline või naudid kauni kujundusega strateegilisi mänge, siis „Tiivulised“ on sinu maiuspala. Mängu ainulaadne kombinatsioon strateegiast, harivast sisust ja hämmastavatest linnuillustratsioonidest loovad veetleva kogemuse. Kaasahaarav linnuvaatluse teema lisab strateegilisele mängule harivat hõngu. Suurepärane kingitus lauamänguhuvilisele ning sobib väga hästi ka kahekesi mängimiseks. 

Minimaalne vanus: 10+
Ligikaudne kestvus: 60-90 minutit
Mängijate arv: 1-5

Tiivulised

Tiivulised

„Kvedlinburgi soolapuhujad“ - alkeemikud, see on teile!

„Kvedlinburgi soolapuhujad“ on lõbus õnne proovile paneku mäng. Siin saate kogu kambaga olla posijad, kes pruulivad oma salajast imejooki, lisades sellele ükshaaval koostisosi. Kuid ära lisanditega hoogu mine - liiga suur näputäis seda või teist võib terve su nõiajoogi kihva keerata! Püüa keeta võimalikult väärtuslikud joogid, kuid kui katsetad oma õnne liiga palju ja lisad oma jooki liialt lumemarju, siis lendab kogu katel õhku!

Kellele see mäng meeldib: see mäng on lõbus kombinatsioon õnnest ja strateegiast, kus iga jookide valmistamise ring on põnevust täis. Kui sulle meeldib riskida ja oma õnnega mängida, siis on see mäng suurepärane valik. Õnne ja strateegia kombinatsioon hoiab iga mängu ettearvamatu ja meelelahutuslikuna.

Minimaalne vanus: 10+
Ligikaudne kestvus: 45-75 minutit
Mängijate arv: 2-4

Kvedlinburgi soolapuhujad

Kvedlinburgi soolapuhujad

„Planet“ - kujunda ise oma maailm

Sinu käte vahel hakkab kuju võtma maailm. Laienda mäestikke ja kõrbealasid, metsi, ookeane ja liustikke. Aseta oma kontinente strateegiliselt, et moodustada loomade elu arenemiseks soodsaid keskkondi, püüdes luua enim asustatud planeet! Mängu alguses on sul tühi “tuum”, mille külge hakkad lisama magneetilisi tükke, millel on erinevad alad. Loo omanäoline ruumiline maailm, kus elutseb võimalikult palju loomi.

Kellele see mäng meeldib: Planet“ on visuaalselt kaunis mäng, mis pakub omapärast ruumilise mõistatuse lahendamise kogemust. Kui sulle meeldib maailmade kujundamine ja strateegiline mõtlemine ning soovid lühema mänguajaga mängu, siis on see täpselt sulle. 

Minimaalne vanus: 8+
Ligikaudne kestvus: 30-45 minutit
Mängijate arv: 2-4

Planet

Planet

„Orc-lympics“ - ennekuulmatud võistlused ootavad!

Ork-lümpia mängudes moodustad endale meeskonna, mis koosneb orkidest, kääbikutest, haldjatest ja teistest fantastilistest olevustest, kellel kõigil on omad tugevad ja nõrgad küljed. Seejärel hakkavad meeskonnad omavahel seitsmevõistluses mõõtu võtma. Kiviheide, laua pööramine, mürgi pruulimine - kõik need ja teised veidrad alad panevad su meeskonna proovile. Punktide saamiseks peab sinu võistleja oma alal vähemalt teise koha saama.

Kellele see mäng meeldib: kui otsid mängu, mis tooks kaasa naerupahvakaid, siis „Orc-lympics“ oma absurdsete orkide teemaliste spordialadega on selleks hea valik. See on lihtsate reeglitega tempokas kaardimäng, mis sobib nii sõprade kui ka vanemate lastega mängimiseks.

Minimaalne vanus: 8+
Ligikaudne kestvus: 10-20 minutit
Mängijate arv: 2-5

Orc-lympics

Orc-lympics

„Pikoko“ - kelle sabasuled on kõige uhkemad?

„Pikoko“ on omamoodi tihivõtmisega kaardimäng, kus sul on 8 värvilist paabulinnu sabasulge, kuid värve ja numbreid näevad ainult sinu vastasmängijad. Iga vooru alguses veavad mängijad omavahel kihla, kellel kui palju tihisid võtta õnnestub ning siis algab mäng. Kuid ka siin on oma trikk - sa saad mängida oma vasakul käel oleva mängija kaarte, mitte enda omi. Kas sul õnnestub võita nii palju tihisid kui ennustasid? Kas suutsid teiste võite õigesti ennustada? 

Kellele see mäng meeldib: see on tempokas mäng, mis sobib ühtemoodi nii lauamänguhuvilistele kui ka peredele kergemaks meelelahutuseks. Oma kaartide mitte nägemine ja teiste kaartide mängimine tekitab omajagu head frustratsiooni, mis võib endaga nii mõnegi naerupahvaku kaasa tuua. Paabulinnukujulised kaardihoidjad muudavad mängu visuaalselt kauniks!

Minimaalne vanus: 10+
Ligikaudne kestvus: 30 minutit
Mängijate arv: 3-5

Pikoko

Pikoko

„MicroMacro: Krimilinn 2“ - pane oma detektiivioskused proovile!

Sulle on alati meeldinud mõte detektiivitööst? Sul on silma väikestele detailidele? See mäng on sulle mõeldud! „MicroMacro: Krimilinnas“ on sinu ja kaasmängijate ülesanne uurida suurt linnakaarti ning lahendada erinevaid kuritegusid. Võta ette juhtum, otsi üles, kus see linnas toimus, ning hakka koguma vihjeid ja asitõendeid, et välja selgitada süüdlane.

Kellele see mäng meeldib: kui sulle meeldib mõistatuste lahendamine, siis pakub „MicroMacro: Krimilinn 2“ sulle just täpselt seda - kaasahaaravat detektiivikogemust. Ideaalne neile, kes hindavad mänge, mis köidavad meelt ja pakuvad saavutustunnet.  

Minimaalne vanus: 12+
Ligikaudne kestvus: 45 minutit
Mängijate arv: 1-4

MicroMacro: Krimilinn 2

MicroMacro: Krimilinn 2

Eelmine Kingiideed: detektiivimängud
Järgmine Kingiideed: nuputamismängud

Viimane kommentaar

Kommentaar vajab administraatori kinnitust enne avalikustamist.

* Kohustuslik väli